ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α http://swbanergwn.espivblogs.net/

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Πειραιώς και στην Interlingua

Ομάδα συναδέλφων βρεθήκαμε έξω απο τα κεντρικά γραφεια του ΟΑΕΔ - Πειραιώς στις 21/9 και μοιράσαμε το κείμενο μας, ενημερώνοντας παράλληλα και για τους τρόπους δράσης μας ενώ έγινε παρέμβαση και μέσα στα γραφεία παρά τις αντιρρήσεις του security στον οποίο δώσαμε να καταλαβει ότι σε δύο μήνες μπορει να βρίσκεται στην θέση μας
Έγινε αφαίρεση μεγάλων αυτοκόλητων διαφημιστικών απο εξωτερικές κολώνες που καλούσε τους ανέργους η WIND σε φθηνά πακέτα.  Σε αντιδράσεις που είχαμε μέσα από τον ΟΑΕΔ δώσαμε κατάλληλες απαντήσεις πως σε κρατικο ίδρυμα επιτρέπονται oι ιδιωτικες διαφημίσεις; και μήπως είναι χορηγοί σε εταιρικά τηλέφωνα των αφεντικών

Ακολούθησε συμμετοχή μας στον αποκλεισμό του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών "interlingua"  μαζί με εργαζόμενους  από το Σύλλογο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής – Βύρωνας, το Συλλόγο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και άλλους αλληλέγγυους.
Εκεί ο ιδιοκτήτης της Interlingua επί 30' και σε απολογητικό ύφος  προσπαθούσε να εξηγήσει, τα ανεξήγητα. Προσπάθησαν επίσης να κλείσουν την εξωτερική πόρτα προκειμένου να μην μπορέσουμε να μπούμε μέσα αλλά η  πόρτα ύστερα από παρέμβαση συναγωνιστών άνοιξε και φωνάχτηκαν συνθήματα.
Η εργοδοσία δεσμεύτηκε να δώσει μια προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε βάθος 40 ημερών. Οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν από τη μεριά τους ότι σε περίπτωση μη καταβολής όλων των δεδουλευμένων θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.