ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α http://swbanergwn.espivblogs.net/

Για την ανάκληση μιας απόλυσης στο χώρο του βιβλίου

Aνακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου χάρτου αττικής


Την Παρασκευή 11/11 ανακοινώνεται σε συναδέλφισσα και μέλος του σωματείου μας, που εργάζεται στα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» στο Χαλάνδρι , η απόλυσή της, η οποία και δε γίνεται αποδεκτή από την πλευρά της.
Ακολουθεί, τη Δευτέρα 14/11, συνάντηση αντιπροσώπων του σωματείου με τον εργοδότη, παρουσία της απολυμένης, στην οποία μας δήλωσε ότι εμμένει στην απόφασή του.
Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, Τρίτη 15/11, το σωματείο από κοινού με διάφορα αντιστεκόμενα κομμάτια της τοπικής κοινωνίας προχωρούν σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δύο βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» κατά την οποία μοιράζοταν το ακόλουθο κείμενο [ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΜΑΣ]. Την ώρα της παρέμβασης πραγματοποιείται νέα συνάντηση της απολυμένης με τον εργοδότη, ο οποίος την καλεί σε νέα συζήτηση την επόμενη ημέρα. Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης πραγματοποιείται συνέλευση των συμμετεχόντων στην κεντρική πλατεία λίγο παρακάτω.
Η συνάντηση της επόμενης ημέρας, Τετάρτη 16/11, καταλήγει στο ότι η συναδέλφισσά μας συνεχίζει κανονικά (με τους ίδιους όρους) στην εργασία της!
Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ