ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α http://swbanergwn.espivblogs.net/

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των απεργών της Phonemarketing


Η εταιρεία Phone Marketing για 17 ολόκληρους μήνες καθυστερούσε τις πληρωμές των εργαζόμενων, δίνοντας τους ανά 2-3 εβδομάδες τα εξευτελιστικά ποσά των 50 - 100 ευρώ. Τη Δευτέρα 19/03/2012 η εργοδοσία προχώρησε σε καταβολή των δεδουλευμένων, για να εκβιάσει δύο ώρες μετά με υπογραφή συμβάσεων εκ περιτροπής 8ώρου εργασίας την εβδομάδα. Με αυτό το μέτρο, οι μηνιαίοι μισθοί των εργαζόμενων θα έπεφταν στο ντροπιαστικό ποσό των 140 ευρώ. Και όλα αυτά, ενώ οι συνθήκες εργασίας είναι πλήρως εντατικοποιημένες, με καθημερινή πίεση για αιτήσεις και επαφές ανάλογα με τους στόχους της εταιρείας, με μικρά έως ανύπαρκτα διαλείμματα και χωρίς επιδόματα κομπιούτερ ή ακουστικού, όπως δικαιούνται κανονικά οι τηλεφωνητές. Με το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, η μείωση μισθού των εργαζόμενων της PhoneMarketing θα έφτανε το 90%, ενώ αν ίσχυε δεν θα μπορούσαν να ανανεώσουν ούτε το βιβλιάριο Υγείας.
 
Σε αυτόν τον εκβιασμό, οι εργαζόμενοι απάντησαν με απεργία από τις 21 Μαρτίου. Εδώ και τρεις μήνες σχεδόν, βρίσκονται καθημερινά με βάρδιες στην περιφρούρηση της απεργίας, έχουν στήσει μικροφωνική για να διαβάζουν τα κείμενα τους, και ανανεώνουν με τακτικές γενικές συνελεύσεις τις αποφάσεις τους. Η εργοδοσία προσπάθησε αρκετές φορές να διασπάσει τον αγώνα τους στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Πιο συγκεκριμένα, η διεύθυνση πρότεινε σε κάποιους να δουλεύουν από το σπίτι τους, οργανώθηκε απόπειρα απεργοσπασίας μετά από καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ η αστυνομία απείλησε ότι θα καλέσει διμοιρίες των ΜΑΤ.
 
Υπό την πίεση των κινητοποιήσεων, η εταιρεία τελικά πρότεινε στους εργαζόμενους να δουλέψουνε 4ωρα για δύο μήνες, και όταν επανέλθουν στα κανονικά τους ωράρια να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών. Σε ερώτηση ωστόσο σχετικά με τις πληρωμές, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα τηρούνται κανονικά οι μισθοδοσίες. Ουσιαστικά απαίτησε την επιστροφή σε ένα εργασιακό καθεστώς επισφάλειας και τρομοκρατίας, χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τους μισθούς. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον απεργιακό αγώνα τους, επαναλαμβάνοντας το αίτημα τους να γυρίσουν στη δουλειά μόνο με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Η περίπτωση της PhoneMarketingωστόσο δεν είναι η μοναδική. Η επίθεση των αφεντικών στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι συνολική, εφαρμόζοντας όλους τους αντεργατικούς νόμους που επιβλήθηκαν στα πλαίσια των μνημονίων τα τελευταία χρόνια, και υπογράφοντας με νέους εργαζόμενους τις εξευτελιστικές συμβάσεις εργασίας που ψηφίστηκαν πριν από λίγους μήνες. Είναι ενδεικτικό ότι όλον αυτόν τον καιρό, η εταιρεία διατηρεί στην ιστοσελίδα της αγγελία για νέους τηλεφωνητές!
 
Οι εργοδότες χρόνια τώρα προσπαθούν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους και να εκμεταλλευτούν με μεγαλύτερη ένταση τους εργαζόμενους. Πλέον, το κράτος τους έχει δώσει και τα νομικά όπλα για να το κάνουν. Η αντίσταση των εργαζομένων της PhoneMarketing ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας είναι μια μάχη που δίνεται για το σύνολο της εργατικής τάξης. Τη στιγμή ακριβώς που οι εργαζόμενοι έχουν χάσει και νομικά και συνδικαλιστικά τον βασικό μισθό και τα δικαιώματα τους, είναι ακριβώς η στιγμή που πρέπει να βάλουμε τα ταξικά μας συμφέροντα μπροστά και να στηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη αγώνες και εργαζόμενους που αρνούνται να συμβιβαστούν και να σκύψουν το κεφάλι.
 
Ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε από το κράτος και τα αφεντικά, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παλέψουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης και το δυνάμωμα της αλληλεγγύης που θα τσακίσει τις ορέξεις των εργοδοτών. Κάθε απεργία, κάθε αγωνιστική κίνηση, κάθε εστία αντίστασης να γίνεται έναυσμα για συμμετοχή, οργάνωση και δράση. Συλλογικά και αυτοοργανωμένα, με τους ίδιους τους εργαζόμενους να παίρνουν τις αποφάσεις σε συνελεύσεις, σε κάθε χώρο δουλειάς και να δίνουν τις απαντήσεις άμεσα και δυναμικά.
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΗ PHONE MARKETING
 
Οι απεργοί βρίσκονται καθημερινά από τις 06.30 το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ έξω από τα γραφεία της εταιρείας (Εργασίας 2, Νέα Ιωνία) και περιφρουρούν την απεργία τους.
 
Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των απεργών της Phone Marketing
Παρασκευή 15/6, στις 21.00 στο παρκάκι επί της Λεωφόρου Ηρακλείου, έναντι του ηλεκτρικού σταθμού Πευκακίων
 
Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (Σ.Β.Ε.Ο.Δ.)
Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων & λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (Σ.Σ.Μ.)
Σωματείο Βάσης ανέργων & επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩ.Β.Α.)
Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ
Συνέλευση Βάσης Τεχνικών Κινηματογράφου Τηλεόρασης (ΣΥ.ΒΑ.Τε.Κ.Τ.)
Πρωτοβουλία εργαζομένων στους χώρους του Μετρό – Ταξικό Μέτωπο
Συνέλευση εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα