ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α

ΝΕΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΩ.Β.Α http://swbanergwn.espivblogs.net/

ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩ.Β.Α

 Άνεργοι στο δρόμο δεν παίρνουμε ρεπό κάνουμε ένα ΠΑΡΤΥ χωρίς αφεντικό.
Για την οικονομική ενίσχυση
 του Σωματείου Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων  (ΣΩ.Β.Α).
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Φωκίωνος Νέγρη 42
Σάββατο 2 Ιούνη 9.00μμ



Ο ΟΑΕΔ μηδενίζει τον χρόνο ανεργίας για ένα μήνα κατάρτισης και 500 ευρώ.


"Κείμενο καταγγελίας που παραδόθηκε στη διευθύντρια του γραφείου του Διοικητή του ΟΑΕΔ Νατάσσα Σακκά ,την Πέμπτη 24/05/12 σε παρέμβαση του ΣΩ.Β.Α στα κεντρικά γραφεία διοίκησης του ΟΑΕΔ και θα μοιράζεται το επόμενο διάστημα σε παρεμβάσεις μας."


Ο ΟΑΕΔ μηδενίζει τον χρόνο ανεργίας για ένα μήνα κατάρτισης και 500 ευρώ!

Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) σεμινάρια κατάρτισης, με αντικείμενο τις Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών, ώστε οι άνεργοι να έχουν περισσότερες επαγγελματικές δεξιότητες (σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ)!
  Το πρόγραμμα αφορά τους κατόχους κάρτας ανεργίας και οι αιτήσεις για συμμετοχή ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες από τις οποίες θα γίνουν δεκτές περίπου 18.000, ενώ ο κάθε καταρτιζόμενος θα λάβει το ποσό των 500 ευρώ για ένα μήνα εκπαίδευσης. Πίσω από την διαφήμιση: "Είσαι μακροχρόνιος άνεργος, άνεργη; Μπορείς να παρακολουθήσεις τα προγράμματα κατάρτισης και να πάρεις την επιταγή των 500 ευρώ", κρύβονται οι πελατειακές σχέσεις ανάμεσα στα ιδιωτικά ή κρατικά Κ.Ε.Κ. με το πολιτικό σύστημα. Ο κύριος στόχος, όμως, αυτών των προγραμμάτων έγκειται στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού  διαχείρισης της ανεργίας και του μαγειρέματος των ποσοστών της. 
   Οι άνεργοι θεωρούνται το μεγάλο "κοινωνικό" πρόβλημα, αλλά το σύστημα εκμετάλλευσης πάντα βρίσκει τρόπους ώστε το μεγάλο "κακό" να γίνει μικρότερο: Τα επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης  από τον ΟΑΕΔ αποτελούν, συνεπώς, το "αντιβιοτικό" και το άλλοθι του καπιταλισμού.  Εμπαίζουν τους ανέργους και χρυσώνουν το χάπι όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, όπως π.χ. το μικρό διάστημα της κατάρτισης και τα πολύ μικρά ποσά που λαμβάνουν (οι άνεργοι) ή η ποιότητα της κατάρτισης και η αξία του όποιου πτυχίου στη σημερινή κατάσταση που η αξιοποίησή του είναι σχεδόν αδύνατη. Δημιουργούν στους άνεργους την ψευδαίσθηση και την ελπίδα ότι αν αποκτήσουν  τις δεξιότητες που απαιτούνται θα μπορέσουν να βρουν μια δουλειά πριν καταλήξουν και πάλι στην ουρά της ανεργίας και στην αναζήτηση νέου επιδοτούμενου προγράμματος.
   Το πιο εξοργιστικό όμως για έναν άνεργο είναι ο μηδενισμός της κάρτας ανεργίας με την πρόφαση, ότι ο άνεργος τώρα γίνεται καταρτιζόμενος, και για έναν μήνα που διαρκούν τα σεμινάρια, με έναν μαγικό τρόπο, θα φαίνεται στις στατιστικές και στις λίστες του ΟΑΕΔ ότι ποτέ δεν υπήρξαν μακροχρόνια άνεργοι, και πως ξαφνικά, το ποσοστό της ανεργίας μειώνεται! Με άλλα λόγια η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος κατάρτισης αποτελεί ημερομηνία   αναστολής της ανεργίας, η οποία θα έχει ισχύ πάλι με την ολοκλήρωση των ωρών που έχουν οριστεί. Οι μακροχρόνια άνεργοι θα χάνουν τα δικαιώματα που είχαν.
   Σαν Σωματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας για την κοροϊδία σε βάρος των ανέργων, που για επικοινωνιακούς λόγους και για το μαγείρεμα των ποσοστών των ανέργων, μηδενίζουν το χρόνο ανεργίας στους καταρτιζόμενους των σεμιναρίων για ένα μήνα εκπαίδευσης και  για 500 ευρώ!
   Εμείς ως άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι δεν θέλουμε να αποτελούμε τον "εφεδρικό στρατό" για τα αφεντικά προκειμένου να έχουν μεγαλύτερο κέρδος και να γινόμαστε αντικείμενο εκμετάλλευσης των κρατούντων.
Απαιτούμε:
  • Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας, άσχετα με την συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης
  • Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, στους άνεργους και υποαπασχολούμενους, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.
              Σωματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων(ΣΩ.Β.Α.)

ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΣΩ.Β.Α)  
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.
- ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/5.
-ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/5.